Tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, bílá čokoláda... Všichni je známe a všichni je máme rádi (někteří je snad i milujeme) - ale všechny z nás občas snad napadne i myšlenka, jestli se odněkud neobjeví nějaký nový druh. A on se objevil u belgických čokoládových mistrů! Tedy... z technického hlediska je zlatá čokoláda stále druhem bílé čokolády, protože jejími hlavními složkami jsou kakaové máslo, mléko a cukr, ale její chuť je tak odlišná a její barva tak krásná, že se o ní někdy hovoří jako o čtvrtém druhu čokolády.
Jedno je ale jisté - jde o naprostou novinku, kterou na českém trhu zatím seženete jen velice obtížně. Ale co je hlavní: tahle čokoláda má neuvěřitelnou chuť! Vyrábí se totiž z karamelizovaného cukru a karamelizovaného mléka - tyto suroviny jí dodávají i intenzivní nazlátlou barvu. Neobsahuje tady žádná barviva ani aromata, jak bývá častým zvykem, výsledek je dán jen kombinací těch nejlepších ingrediencí a jejich správnou úpravou.
Vyzkoušejte zlatou čokoládu s neuvěřitelně plnými karamelovými tóny, které jsou navíc podtrženy špetkou soli! Spolehněte se, že při každém soustu se budete rozplývat blahem...
Složení: Kakaové máslo (30,4 %), cukr, sušené mléko plnotučné, laktóza, sušená syrovátka, sušené mléko odtučněné, karamelizovaný cukr, emulgátor: sójový lecitin, přírodní výtažek z vanilky, sůl. Může obsahovat stopy arašídů a ořechů.